Udflugt til Samsø med Danske Seniorer i Nordenskov

Udflugt til Samsø med Danske Seniorer i Nordenskov

14-09-2024

Samsø

Lørdag den. 14. september 2024 

Afgang fra Nordenskov Brugs kl. 7.15. 

Vi sejler med formiddagsfærgen fra Hou og ankommer en lille time senere til Sælvig. Under overfarten nyder vi kaffe og et rundstykke

Guiden står på bussen efter ankomst til Samsø. Vi starter på syd øen - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle.
Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset.
Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør hold i en af dem - Samsø Gårdbutik.
Svanegården er oprindelig en gammel firlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter - bl.a. snaps, som vi helt sikkert får en smagsprøve på. 

Turen går om eftermiddagen til nord øen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, hvor der kan opleves gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse.

Undervejs skal vi nyde vores madpakker.

Turen afsluttes i Sælvig Færgehavn, hvor guiden efter en dejlig dag på Samsø, tager afsked på gruppen.

Vi sejler fra Samsø igen kl. 18.15, på færgen nyder vi vores aftensmaden, som er 1-ret:  Marineret svinekam, Samsø kartofler, brun sovs og surt. 

Forventet hjemkomst kl. 21.00.

 

Pris: Kr. 550,- ved min. 20 personer,

ikke medlemmer kr. 685,- 

Indsættes på reg: 7729 Kontonr: 5000093 ved tilmelding

Prisen dækker: Buskørsel, færge t/r, guide på Samsø, frokostmadpakker, kaffe/rundstykker, eftermiddagskaffe m/ kage og aftensmad 1 ret.


Gå tilbage til kalender