Artisk Talk i Janus

Artisk Talk i Janus

19-11-2023, 10:34 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus -Henry

Vi har netop, lørdag d. 4. november, åbnet udstillingen TILBAGEBLIK med 8 samtidskunstnere.

Søndag d. 26. november kl. 14 er der mulighed for en helt særlig oplevelse.

Her kan man nemlig møde to af udstillingens kunstnere til Artists Talk. Det er Jonna Pedersen og Jacob Hoff. 
 TILBAGEBLIK er en anderledes udstilling, der tager publikum med ind i kunstnerens ”maskinrum”.

Idéen er at vise eksempler på alle de veje – omveje, biveje og hovedveje – en kunstner typisk må gå; alle de forsøg, der skal til for at udvikle sig som kunstner – og for i det hele taget at blive kunstner.


Hver af de otte kunstnere på udstillingen bidrager med karakteristiske værker, der dækker forskellige perioder i deres kunstneriske virke. Hermed vises deres kunstneriske udvikling lige fra de første forsøg, der måske, når kunstneren selv ser tilbage på dem, kan virke kejtede, naive eller prætentiøse, videre til de værker, der gav adgang til akademier eller censurerede udstillinger. Herefter kommer skelsættende værker, der satte en afgørende udvikling i gang, og endelig de helt nye kunstværker, der viser, hvor den enkelte kunstner er i dag.


 Det er altid meget givende at møde kunstnerne og opleve dem selv fortælle, både om deres værker på udstillingen samt om deres baggrund og kunstneriske udvikling.

Det personlige møde giver en dybere forståelse for kunsten, og man kommer som regel til at holde meget mere af værkerne, når man har mødt kunstnerne bag dem.


 Arrangementet foregår kl. 14-16, og det er gratis ved betalt entré til JANUS.