Endelig kan museerne åbne igen

Endelig kan museerne åbne igen

04-04-2021, 11:24 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus - Henry

Endelig kan museerne åbne igenefter vinterens corona-nedlukning.

Vi lægger ud lørdag d. 24. april med en TAST-SELV-UDSTILLING

 Titlen skal ikke opfattes som en gør-det-selv udstilling, man selv kan sætte sammen på sin computer. Det er derimod Steffen Tasts separatudstilling, som afholdes i anledning af, at han efterhånden nærmer sig de 70.

     Steffen Tast er ikke totalt ukendt i JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup. Det var nemlig her, han havde sin debut på KS tilbage i 1986, og så er desuden han medlem af Vestjyllandsudstillingen, hvor han har deltaget de sidste 4 år.

     Hans kunstneriske motiver består af en række temaer som himmelfænomener, enkle geometriske figurer og naturen. Lys er som regel et gennemgående element. Flere værker er bygget op af utallige elementer, der tilsammen danner en større helhed. I andre ses en kombination af lys og bevægelse, f.eks. store mobiler eller roterende glasplader, der får lyset til at vandre rundt i rummet.

     Steffen Tast har gransket lysets reflekser i forskellige materialer, specielt i glas. Lys er ikke kun lys. Der er forskellige lyskilder, toner, pulsering, farve osv., og glas er ikke kun glas. Det kan være tyndt, tykt, mat, mønstret, overfladebehandlet, rundt, farvet osv. I de sidste par år er han begyndt at drage naturens egne materialer ind, f.eks. grene. Et ”blødt” element sat op mod de ”hårde” (syntetiske) materialer.

     Siden debuten i 1986 har Steffen Tast udstillet næsten overalt i Danmark. Han er repræsenteret på HEART, Glasmuseet i Ebeltoft, Glasmuseet Ernsting Stiftung, Coesfeld, Museet AMO-Onlus, Olevano di Roma og JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum. Desuden har han lavet mange udsmykninger rundt i hele landet.

Tak til Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje for støtte til udstillingen.

 Udstillingen kan ses i JANUS i perioden 24. april til 30. maj.

 For yderligere informationer kontakt Anne Grethe Sværke, ags@vardemuseerne.dk

  JANUS Vestjyllands Kunstmuseum

Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 75299825, janusbygningen@vardemuseerne.dk www.janusbygningen.dk

Åben tirsdag-søndag kl. 13-16