Enigt byråd støtter forslag om juniorklubber ved alle skoler

Enigt byråd støtter forslag om juniorklubber ved alle skoler

03-09-2014, 02:30 - Horne

Forfatter: News

Varde Byråd har her til aften vedtaget et forslag om, at der oprettes juniorklubber for 4. – 6. klasse ved alle skoler.

Samuelsgården på Blåvandshuk Skole kan fortsætte sin røde tråd, dog med samme økonomiske vilkår som andre klubber.

Ensartet tilbud i hele kommunen

Med vedtagelsen af forslaget vil Varde Kommune harmonisere kommunens tilbud på klubområdet. Det sker på baggrund af et ønske om at give et lokalt tilbud ved alle skoler i hele Varde Kommune og sikre et mere ensartet serviceniveau i Varde Kommunes fritids- og klubtilbud til de ældre elever (efter 3. klasse).

– Det er en god løsning, som vi her til aften er blevet enige om. Mange børn rundt i kommunen vil nu få et lokalt tilbud, siger Erik Buhl.

Løsningen betyder, at der oprettes juniorklubber ved alle skoler, og Samuelsgården kan videreføre sit gode arbejde.

Per Rask Jensen, som er formand for Udvalget for Børn og Undervisning forklarer:
– Det har ligget os meget på sinde at komme frem til en løsning, der indebærer, at alle børn i kommunen får et tilbud, samtidig med at vi fastholder den gode sammenhæng i Samuelsgårdens tilbud og udnytter de gode erfaringer herfra.

– Sådan en løsning har vi nu fundet. Samuelsgården fortsætter med den nuværende struktur, hvor der er en fin sammenhæng mellem tilbuddene til de forskellige alderstrin.

Samuelsgården får samme økonomiske vilkår som de andre juniorklubber, så de vil få ændret serviceniveauet, men med muligheden for en forøget forældrebetaling og den store andel af børnene der deltager, så bliver det alligevel et fyrtårn.

Brugere får fingeraftryk på beslutningen

Forslaget om at ensarte tilbuddet på klubområdet har trukket mange overskrifter, og mange borgere har givet politikerne deres besyv med.
Udvalgsformanden sætter pris på den store feedback fra borgerne.

– Forslaget har interesseret og berørt mange mennesker, så vi har fået rigtig mange input undervejs.
Det sætter vi stor pris på, da det er vigtigt, at vi kommer hele vejen rundt om sagen og belyser mulighederne. Især brugerne af Samuelsgården har været konstruktive og har bidraget til den løsning, vi har besluttet i dag.

Et forslag fra Samuelsgårdens brugere ligger nemlig til grund for den løsning, som vi nu kan føre ud i virkeligheden, siger Per Rask Jensen.

 

 

Bliv ven med Nyt fra hele Varde Kommune - fra hede til hav på Facebook, og få vores tophistorier på din væg. Klik på linket https://www.facebook.com/pages/Nyt-fra-hele-Varde-Kommune-fra-hede-til-hav/432346533508430