FJERNVARME Nyhedsbrev – Helle Energi A.M.B.A

FJERNVARME Nyhedsbrev – Helle Energi A.M.B.A

03-11-2022, 08:37 - Nordenskov

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

Efter stor support og fornemt arbejde fra initiativtagerne Peder Foldager og Jens Dicksen er der nu valgt en bestyrelse i forbindelse med stiftelsen af Helle Energi A.M.B.A.
For at støtte bestyrelsen er der derudover bibeholdt en Arbejdsgruppe med repræsentanter fra hele vores lokalområde.
Vi er rent faktisk et rigtigt fjernvarmeselskab nu og et stort omfattende arbejde er allerede i gang for at få kollektiv varmeforsyning udbredt hurtigst muligt men med hensyntagen til, at lave et projekt, der sikrer os som forbrugere den billigste og mest fleksible varmeproduktion.
Der skal lyde en stor tak til alle jer der har valgt fjernvarmen til via tilkendegivelserne. Vi kan stadig bruge flere og det er stadig muligt at tilkendegive sin interesse via www.helleenergi.dk, så spørg din nabo eller meld dig selv til, hvis ikke du har gjort det endnu. På den måde er du sikker på at blive opdateret løbende og få tilsendt aftalegrundlag om levering af fjernvarme automatisk når den er klar.

Vi har meldt ud at fristen for bindende tilmelding for tilslutning til kr. 0,- er rykket til 

d. 31/01/2023.

Dette er valgt for at få så mange som muligt med fra starten og for at kunne give jer et mere præcist svar på mange af de gode spørgsmål der opstår.

Det betyder at vores fundament bliver endnu bedre – denne flytning har ingen indvirkning på den overordnede tidsplan.

HVAD SÅ NU?

Der er et stort arbejde i gang lige nu omkring de store linjer i projektet, herunder alle formaliteter omkring selskabsdannelsen, gennemgang af mulige lokationer og anvendelse af overskudsvarme for de nye anlæg, realistiske tidsplaner, ansøgninger om tilskud til etablering, udarbejdelse af budgetter og samarbejdet med vores rådgivere, DIN Forsyning og Varde Kommune.

Har du spørgsmål eller andet du mener er relevant for Helle Energi A.M.B.A så giv det gerne videre med det samme til Bestyrelsen.

Kollektiv varmeforsyning, leveret af Helle Energi A.M.B.A vil blive muligt for de fleste under forudsætning af, at projekterne kan gennemføres med en ansvarlig økonomi og derved godkendes af Varde Kommune.

Vi arbejder ligeledes fortsat på mulige løsninger for de byer, der ligger udenfor det oprindelige projekt. Det arbejde kører sideløbende men uafhængigt af det oprindelige traditionelle fjernvarmeprojekt.

Men I må vente lidt endnu i spænding før vi kan vise placeringer, koncept tegninger, økonomi beregninger mm.

I Januar måned 2023 vil vi afholde lokale borgermøder, hvor vi vil præsentere projekterne og gennemgå det aftalegrundlag som man binder sig til som forbruger.

Kommende milepæle / Fokusområder:
- Samarbejdsaftale på plads med rådgivere / &GreenProject omkring udbud (Anlægsfasen)
- Energi beregninger via Varmeplanen for Varde Kommune
- Yderligere fokus på flere tilkendegivelser
- Registrering af store forbrugere og boligselskaber
- Registrering af muligheder for anvendelse af overskudsvarme lokalt
- Termonet løsning for de mindre byer