FTF - Kursus i Ecoprint

FTF - Kursus i Ecoprint

01-03-2023, 02:53 - FTF Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

Ecoprint er en farveteknik, hvor man lægger blade på stof, som rulles og varmes op. Efter forbehandling (bejdsning) af stoffet bliver farver fra bladene optaget af stoffet, og man får holdbare aftryk af bladene på stoffet. Forskellige slags blade giver forskellige farver og intensiteter af ecoprintet, og det kan være svært at forudsige resultatet. Ved at bruge et ekstra lag stof (en medløber), som dyppes i naturlige farver og rulles med, kan man lave ecoprint med en farvet baggrund.

Astrid Colding Sivertsen underviser og vi er max. 12 på holdet.

Lørdag den 17. og søndag den 18. juni 2023 i skolekøkkenet på Tistrup Skole, Lærkevej 12, 6862 Tistrup. Vi arbejder fra kl. 10-16 begge dage, du har selv mad og drikkevarer med, vi sørger for kaffe, te og eftermiddagskage.

Pris: 525 kr. plus udgifter til materialer, som afregnes med underviseren, mellem 100 og 200 kr.

Tilmelding til Helle Barslund Brun, Tistrup Aftenskole på mail@hellebrun.dk eller på 2925 8164.

Betaling på mobile pay 74693 senest 1. juni.

Vi laver ecoprint på stof af naturlige materialer. Først gennemgår vi den rette bejdsning for uld, silke og plantefibre såsom bomuld og hør, og starter så med helt enkle bladprint. I løbet af de to dage er der tid til selv at lege med foldning af stoffet, effekter af stumper eller ekstrakter af farvestoffer og barrierer, der forhindrer print i at gå igennem flere lag stof.

Medbring

1) hvidt eller lyst stof af silke, uld, bomuld, hør, hamp eller andre naturlige materialer. Vi printer først på mindre stykker, f. eks. som en pude, men det bliver også muligt at lave længere stykker. Genbrugsstof af bomuld, f. eks. gamle lagener eller dynebetræk tager typisk bedre imod farve end ny bomuld. Du kan godt nå at trykke på flere stykker stof, så medbring hellere for meget end for lidt. Det trykte stof kan efterfølgende sys til puder/tasker/lille dug/servietter mv.

2) Handsker

3) Ensfarvet stof til medløbere. Medløberen skal være lidt større end det stof der printes på. Medløberen er et stykke ensfarvet bomuld uden tryk. Det kan give baggrundsfarve på det printede stof. Alle farver kan bruges.

4) Blade og andet plantemateriale til at printe med. Hvis man ikke har en have, så kan man samle blade i grøftekant eller skov. Nogle ideer: friske eller tørrede blade af birk, valnød, eg, el, kastanje (både heste- og ægte), løn (af alle typer), eukalyptus eller andre træer. Friske eller tørrede blade af rose, jordbær, parykbusk, solbær eller andre buske. Tag gerne rigeligt med så vi kan deles om materialerne.