Hvis man lige bliver lidt længere

Hvis man lige bliver lidt længere

06-09-2021, 08:00 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus - Henry

Hvis man lige bliver lidt længere

Kunst: Det handler om fordybelse i og formidling af kunst for Peter Kær. Lørdag fik tv-værten og kunsthistorikeren Janus-prisen for sin formidling af kunst.

Tistrup: En af gæsterne ved Kunstmagasinet Janus' 50-års jubilæum var særligt inviteret, da han skulle modtage Janus-prisen for sin formidling af kunst gennem blandt andet Kærs Kunstkalender. De øvrige gæster havde gættet, hvem der skulle modtage prisen, for Peter Kær er kendt og anerkendt som tv-vært. For otte år siden dimitterede han som kunsthistoriker og har siden arbejdet med formidling af kunst.

- Gennem 24 afsnit analyserer vi ét kunstværk - vi tager en del ad gangen, en bid af billedet eller kunstnerens liv. Vi går i dybden, fordyber os – ser hvad der sker, når man lige bliver lidt længere ved et kunstværk, forklarede Peter Kær ved prisoverrækkelsen.

Peter Kær modtog prisen på 10.000 kroner samt et billede malet af Bjarke Regn Svendsen, der var med til at stifte kunstmagasinet for 50 år siden og som stadig er aktiv for kunsten i Tistrup. Prisen blev overrakt af daglig leder af Janus Bygningen, Anne Grethe Sværke

På vegne af Tistrup Mediehus

Artikel udført af Henrik Cramon