Kultur- og fritidsudvalget har uddelt elitemidler til kommunens klubber

Kultur- og fritidsudvalget har uddelt elitemidler til kommunens klubber

16-03-2016, 04:32

Forfatter: TistrupNews - RSS

Kultur- og fritidsudvalget under Varde Kommune har uddelt elitemidler

Kultur- og fritidsudvalget kom på en hård, men positiv opgave med uddeling af elitemidlerne for 2016/2017.

Udvalget har gennem flere år prioriteret de klubber, der gør en stor og aktiv indsats for at være i front på deres respektive felter, og som har et endnu uforløst potentiale.

Tidligere var det mere enkelt at fordele midlerne, fortæller udvalgsformand Lisbet Rosendahl. Det er blevet væsentligt sværere at prioritere, og det er jo et velfærdsproblem! Sagen er den, at der er flere foreninger, der gør det rigtigt godt på eliteplan eller er på vej dertil.

Det er udvalgets ønske, at midlerne skal gøre en væsentlig og reel forskel for den enkelte forening, hvorfor vi hellere prioriterer få lovende klubber, hvor der får en stor betydning end at sprede midlerne på alle de klubber, der opfylder betingelserne.

Da der er flere klubber, der opfylder kriterierne vil Kultur- og fritidsudvalget lægge billet ind for flere midler til eliteidrætten ved de kommende budgetforhandlinger for året 2017. I den sammenhæng har udvalget besluttet sig for, at gå tildelingskriterierne efter i sømmene, således at klubberne i god tid kender vilkårene for at komme i betragtning som eliteforening i Varde Kommune, slutter Lisbet Rosendahl.

FAKTA:

Kultur- og fritidsudvalget besluttede samtidig, at tilføre de ikke forbrugte midler fra hele kultur- og fritidsområdet fra 2015 på 184.000 kroner til eliteidrætspuljen, således der i alt var 455.000 kroner til fordeling. Hertil kommer de 50.000 kroner, som Outrup Speedway modtager årligt over en periode på i alt fire år.

Ansøgerne og fordelingen fremgår nedenfor: