Læserbrev: Valgkamp eller ej, det handler om dobbeltmoral

Læserbrev: Valgkamp eller ej, det handler om dobbeltmoral

25-09-2021, 10:19 - Dinenyheder

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

 Min kære byrådskollega fra Venstre, Stig Leerbeck beskylder mig i sit læserbrev d. 24. september 2021 for at have mistillid til forvaltningen, da jeg som repræsentant fra Socialdemokratiet sammen med det Konservative medlem ikke tog orienteringen om ændringerne i udbuddet til madservice til efterretning.

For en god ordens skyld, vil jeg berolige alle med, at jeg har en tillid til at forvaltningen løser opgaverne på fornuftig vis. Men det er ikke det samme som jeg ikke må bruge mit politiske mandat – og især ikke hvis jeg er dybt uenig. Det er derfor jeg er politiker og ikke embedsmand.

Jeg bad under mødet i Social og Sundhedsudvalget d. 21. september 2021 om to ting:

1. Standsning af sagen og få den på byrådet, da jeg vil have offentligheden gjort bekendt med at man efter et udbud kan komme med markante ændringer på kriterierne for udbuddet fra udbudsvinder side, selvom kriterierne er politiske behandlet.

2. Sagen ønsket yderligere belyst ved at sende den tilbage til forvaltningen, for at finde ud af, om Det Danske Madhus havde lovhjemmel eller ej til at flytte arbejdspladserne ud af kommunen.

Alt dette blev afvist af flertallet, som bestod af Venstregruppen, under henvisning til at dette blot var et orienteringspunkt.

Konsekvenserne af ændringerne i kontrakten med Det Danske Madhus betyder, at 2-3 medarbejder reelt ikke kan beholde deres job og arbejdspladserne bliver flyttet ud af kommunen. Det er der ikke meget arbejdsmiljø eller bosætningstrategi i. Og klimabelastningen øges, når Madhuset skal transportere maden fra Vejle til Varde. Vi arbejder trods alt med FN’s Verdensmål i Varde og vi har et ansvar for ikke at øge belastningen yderligere. Alt dette kan og vil jeg ikke acceptere, uanset om det snart er valg.

AC Hoxcer Nielsen

Bakkevej 26, Varde

Byrådsmedlem i Varde Kommune for Socialdemokratiet.

Medlem af Udvalget for Social og Sundhed