Letbek A/S går nye veje for at rekruttere lærlinge

Letbek A/S går nye veje for at rekruttere lærlinge

28-08-2021, 08:00 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus - Henry

Letbek A/S går nye veje for at rekruttere lærlinge

Det er svært at tiltrække de unge til plastmageruddannelsen, og derfor har Letbek A/S allieret sig med et bureau, som hjælper med at matche virksomheden med potentielle lærlinge. Virksomheden efterlyser fælles, lokalt initiativ.

Tistrup: Letbek A/S beskæftiger 60 medarbejdere, heraf 45 i produktionen – i sagens natur flest plastmagere eller medarbejder som har tilegnet sig de rette evner.

-          Det kan være noget af en udfordring at finde de rette medarbejdere, og derfor har vi allieret os med et bureau med det formål at finde netop de unge med interesse for faget, og som passer ind her i virksomheden, forklarer Lars Lindblad, der er produktionschef hos Letbek A/S.

Voksenlærlinge

Lars griber i egen barm og erkender, at branchen ikke har været dygtig nok til at uddanne tilstrækkeligt med plastmagere. Han fortæller dog videre, at virksomhedens medarbejdere heldigvis er trofaste, og mange har været hos Letbek A/S i rigtig mange år.,

-          Vi har også unge medarbejdere, der efter gymnasiet eller lignende blot skulle have været hos os et sabbatår eller to, men som er blevet hængende. Flere af dem har vi i samarbejde med AMU Syd haft held af at uddanne til plasmagere gennem voksenlære forløb, og det er også én af de strenge vi vil satse på i fremtiden.

Lærlinge

Letbek A/S har netop skrevet kontrakt med en ung mand fra Østjylland, som har været i praktik hos virksomheden, og som har interesse for faget.

-          Det er vi rigtig glade for, men vi så gerne, at flere unge viste interesse for faget. Der er jo mange muligheder for at videreuddanne sig, men der skal nok generelt gøres en målrettet indsats for at fremme interessen for håndværksfagene, siger Lars Lindblad.

Efterlyser lokalt initiativ

Det rekrutteringsbureau, som Letbek A/S benytter, er bosiddende i Sønderborg, og Lars kunne godt ønske sig, at man lokalt iværksatte noget lignende.

-          Vi skal have de unge ud på virksomhederne. Interessen kommer ikke af sig selv, og den erhvervsvejledning, der kommer fra skolerne, virker til at være fokuseret på forløb på gymnasium og handelsskole. Det kunne være en fælles opgave for kommunen. En vejledning til unge for at sikre og muliggøre, at flere får en faglig uddannelse.

Serie af artikler

Artiklen er den første i en serie om de lokale virksomheders strategier for og udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

 Foto: Produktionschef Lars Lindblad med nogle af de emner Letbek A/S producerer. Han og virksomheden efterlyser fælles, lokalt initiativ til at rekruttere unge til håndværksfagene.