Lyset var til stede både ude og inde

Lyset var til stede både ude og inde

23-04-2015, 09:51

Forfatter: News

Det var en lun og solrig forårsaften, da der onsdag d. 22. april var fernisering på udstillingen ”Lyset” i Janus Bygningen med fotoarbejder af elever fra BGK Esbjerg. Med omkring 70 besøgende, taler og musik var stemningen fyldt med positiv interesse for de unge kunststuderendes arbejder.

Der blev budt velkommen af Janus Bygningens administrative leder, Anne-Margrethe D. Hansen. Hun kom bl.a. ind på det efterhånden veletablerede samarbejde med BGK, Billedkunstnerisk Grundkursus, i Esbjerg, hvor eleverne hvert forår får mulighed for at vise deres formåen i Janus Bygningen. Kvaliteten er stigende, og man kan kun glæde sig over at have en sådan undervisningsinstitution i vores område.

Marie Louise Exner fra BGK holdt åbningstalen. Hun talte også varmt om samarbejdet med Janus Bygningen, men koncentrerede sig derefter om årets tema, hvor eleverne skulle arbejde med fotografi. Titlen ”Lyset” bunder i den kendsgerning, at alt fotografi er afhængig af lys. Ellers var eleverne frit stillede i deres arbejde. Fotografiske pionerer var blevet inddraget i undervisningen. Det samme var fotokunstneren Stine Ofelia, som også har skrevet forordet til udstillingens lille katalog.

Derefter fulgte musik ved bandet ”Natt”, Thilde Fjord, Niklas Emborg og Thomas Brunbjerg, fra MGK  Esbjerg.

 

OBS: Udstillingen slutter før annonceret

Udstillingen var oprindelig annonceret med afslutning d. 17. maj. På grund af uforudsete ændringer i elevernes arbejde må den imidlertid slutte allerede slutte den 18. april.   

 

Flere billeder HER..

Mød Tistrupnews på Facebook, og få vores tophistorier på din væg. Klik på linket https://www.facebook.com/Tistrupnews