295.000 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af Hodde Forsamlingshus

295.000 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af Hodde Forsamlingshus

13-02-2022, 12:54 - Hodde

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

Hodde-Tistrup Hallen har fået 295.000 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af Hodde Forsamlingshus. Projektet har titlen Hodde Forsamlingshus V. 2.0., der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i Hodde-Tistrup området. 

Med 295.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Hodde Tistrup Hallen nu igangsætte Hodde Forsamlingshus V. 2.0, der har været på tegnebrættet siden foråret 2021. 

Formand Carsten Mortensen i Hodde-Tistrup Hallen glæder sig især til at:  "Med pengene fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje har vi taget et stort skridt i vores bestræbelser på at få opgraderet Hodde Forsamlingshus til et moderne & funktionelt mødested for alle i lokalområdet. Projektet er vigtigt, fordi det handler om at forbedre rammerne, så de primære lokale målgrupper nemt kan bruge huset. Dvs. sikring af, at det stadig er et attraktivt samlings- og mødested for lokale borgere i alle aldre. Dernæst at rammerne udvikles, så nye aktiviteter og nye målgrupper vil bruge huset. Det vil bidrage til at styrke den lokale udvikling samt at huset har en stor og vedvarende brug både på kort og langt sigt.” 

Med Hodde Forsamlingshus V. 2.0 håber Hodde-Tistrup Hallen at kunne udvikle og bidrage til det lokale fællesskab. 

”Ifølge Carsten Mortensen;  betyder projektet en fremtidssikring af Hodde Forsamlingshus. Hodde-Tistrup Hallen er områdets idrætshal siden 1972. Hallen ejer og drifter også Hodde forsamlingshus, som er etableret i 1935. Begge steder er samlingspunkter for nærområdet Tistrup & Hodde, og sammen drives begge lokationer af foreningen Hodde-Tistrup Hallen. Dette projekt drejer sig udelukkende omkring Hodde Forsamlingshus. Her dyrkes sport, laves kulturelle arrangementer, fester & generelt sognets mødested. Det er det eneste mødested tilbage i Hodde, hvilket også har stor betydning for Hodde-Tistrups hallens engagement." 

Hodde Sogneforening & Lodsejerforeningen Varde Å - Hodde, bakker også op omkring projektet. Sogneforeningen som en aktiv partner, især omkring koordinering af de frivillige som er alt afgørende for projektet Hodde Forsamlingshus V. 2.0. 

Hodde Lodsejerforening, som koordinerer udlejningen af lystfiskervand i Hodde området af Varde Å systemet, deltager også for at fremme adgangen for lystfiskere som ønsker at bo i shelter tæt på fiskeområdet. Derfor oprettes der bedre faciliteter for lystfiskerne inklusiv bålpladser & fiskerenseplads med rindende rent vand.