Ravfestival - Det bliver helt sikkert 3 spændende dage

Ravfestival - Det bliver helt sikkert 3 spændende dage

02-09-2017, 07:43 - Localnews

Forfatter: News

Ravudvalget koordinationsgruppen der består medlemmer fra Henne, Blåvand og Vejers er i fund gang med forberedelserne til alle de arrangementer  der sættes i søen til festivalen den 22. 23. og 24. september, programmet ligger på www.ravfestival.dk 

ligesom de mange frivillige hjælpere allerede  har haft flere arbejdsdage hvor der fremstilles ”Ravdamer” og ”Ravmænd” og kæmpe fiberbetons ravklumper – som skal være med til at pynte byen og skabe et festligt præg.

 

Det er tredje år vi kører festivalen som primært afvikles ved Vejers Strand, dog med enkelte arrangementer i både Henne og Blåvand.

Borgmester Erik Buhl har lover at komme og åbne festivalen . Han vil blive budt velkommen af Inge Vad Wodskou, det er vi specielt gade for, idet det faktisk er de to der har stået fadder til festivalens opståen.

I den forbindelse har Palle Bønnelykke fremstillet en ”Festivalskæde” som han skænker ravfestivalen, og som skal bæres af borgmesteren og alle fremtidige der åbner festivalen. Festivalskæden symboliserer meget smukt samarbejdet mellem de tre badebyer Henne, Vejers og Blåvand og den afløser Blåvandhuks borgmesterkæde der nu er kommet på museum og nu kan ses på Tirpitz.    

 

Vi har i år vægtet meget at gøre noget for børn, så håber vi de tager deres forældre med.

For børnene er der skattejagt i byens forretninger, Finde rav i ravdammen og få lavet et ravsmykke, Male på sten og strandingstræ, lave en ravkjæse, så man klar til at komme med på ravjagt, Dukketeater, Høre historie om ravheksen, Køre med naturbussen langs stranden og ikke mindst får vi besøg af Tobias fra DR´s ”Den stor bagedyst”, som vil bygge den størst spiselige ravklump, med overraskelser. 

Også for de voksne vil der være masser af aktiviteter rundt i alle byens forretninger med fokus på rav, tag dit rav med og du kan få et godt tilbud på at få lavet et smykke, ved Flittiglise kan du lære at strikke med rav, og der vil være flere muligheder for smagsprøver på ravøl, ravsnaps, rav i mad og ravbolcher m.v.

I Ravheksens værksted er der repræsenteret omkring 10 kunstner som på en eller anden måde arbejder med rav, ligesom der er udstilling af sjældne og unikke ravsmykker samt rav med insekter, og i dette telt har du mulighed for at vinde en ”Ravhekse gave” hvis  du kan gætte hvor mange ravstykker der er i en glasmontre. Endelig skal de heller ikke gå glip af et besøg i kaffe(punch) teltet, hvor der kan købes kaffe, kage, ravboller og kaffepunch med ravsnaps. Hvis du er rigtig påklædt til ravfestivalen, og bærer dit ravsmykke, vil vi gerne have lov til at fotografere dig og dit smykke, så er kaffen og eller punchen gratis.

Herudover er der mulighed for at komme på ravjagt langs stranden, også natte ravjagt, høre foredrag og få en personlig snak med ”Flemming” den rigtige ravmand, der vil fortælle om sine fund og erfaringer.