Tidligere officer skal finde og hjælpe psykisk ramte veteraner

Tidligere officer skal finde og hjælpe psykisk ramte veteraner

14-10-2022, 10:34 - Dinenyheder

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

Det kan være svært for tidligere udsendte, der er psykisk påvirkede af deres oplevelser, at bede om hjælp. Derfor ansætter Varde Kommune nu en tidligere officer, som skal finde og guide udsatte veteraner videre til den rette hjælp.

 Med 1.500 ansatte fordelt på tre garnisoner er Varde Kommune en af landets største garnisonskommuner, hvor både nuværende og tidligere soldater er en fast del af lokalsamfundene.

En mindre del af veteranerne kæmper med mentale udfordringer og psykiske lidelser som følge af tidligere udsendelser. Derfor rækker både veteraner og pårørende hvert år ud til Varde Kommunes hotline, fordi de erkender, at de har brug for hjælp.

Men nogle beder ikke selv om hjælp. Og denne gruppe bliver der nu sat fokus på i Varde Kommune, der netop har ansat en tidligere officer til at finde og hjælpe disse veteraner.

Deler samme oplevelser

Danske og internationale studier viser, at det øger kvaliteten af indsatsen over for mennesker med psykiske lidelser, når kontaktpersonen har et indgående kendskab til deres baggrund.

Varde Kommune er derfor gået målrettet efter at rekruttere en veteran. Det er lykkedes med ansættelsen af Kim Meyer, der har 42 år bag sig i Forsvaret, hvor han i 2020 lod sig pensionere som officer.

Se Kim Meyer præsentere sig selv i denne video: