Valg i Tistrup

Valg i Tistrup

15-11-2021, 06:39 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus - Henry

Blot fire kandidater kæmper for at repræsentere Tistrup i byrådet

Valg: På tirsdag den 16. november skal der sættes to krydser – et på hver stemmeseddel, for der er valgt til både kommunalbestyrelse og regionsråd. Hvis du vil stemme på en lokal kandidat, er der ikke mange at vælge imellem.

Tistrup: Af i alt 91 kandidater ved kommunalvalget i Varde er blot fire kandidater bosiddende i Tistrup, nemlig Kim Christensen og Doron Edry, begge socialdemokrater, Preben Friis-Hauge fra Venstre og Hilda Funch repræsenterende Lokallisten.

Værre ser det ud til regionsrådsvalget, for her er Tistrup alene repræsenteret ved Preben Friis-Hauge (V). Preben sidder i det nuværende regionsråd, ligesom han også er medlem af kommunalbestyrelsen i Varde. Her er han formand for plan- og teknikudvalget.

- Jeg har siddet seks perioder i byrådet siden 1. januar 1998 og tre perioder i regionsrådet siden 1. januar 2010.

Desuden er Preben Friis-Hauge folketingskandidat, men lige nu koncentrerer han sig om den kommunale valgkamp. Det samme gør de øvrige kandidater fra Tistrup - for alle tres vedkommende gælder det, at de endnu ikke har erfaring fra byrådsarbejde. Det får de måske efter valget på tirsdag - det kan du være med til at bestemme ved at sætte dit kryds.

Kim Christensen (A) alias Kim den Røde Post har på sin politiske Facebookprofil 146 følgere, men der skal nok flere stemmer til for at opnå valg til byrådet. Kim er formand for Janusforeningen og aktiv i Tistrup Filmklubs bestyrelse.

Doron Edry, også socialdemokrat, er ansat som kvalitetskoordinator hos L&P Springs, hvor han også er tillidsrepræsentant.

- Jeg byder ind med forandringsprocesser i fornyelsens tegn til gavn for alle i Varde kommune, kan man læse på partiets præsentationsside.

Hilda Funch er pensionist og stiller op for Lokallisten.

- Jeg mener, kommunen er til for borgerne og ikke omvendt. Jeg vil forsøge at gøre noget for borgerne. Både børn, unge og ældre skal have gode forhold i kommunen. Kommunen skal være tilgængelig, optaget af sine borgere, skriver hun i sin præsentation.

Hvem og hvor mange kandidater, der skal repræsentere Tistrup i Varde byråd efter 1. januar 2022 ved vi, nå stemmerne er talt op en gang sent tirsdag.