Vardeå dag

Vardeå dag

09-08-2023, 09:20 - Tistrup

Forfatter: Tistrup Mediehus -Henry

Varde Å Dag 

Nu kalder Varde Å Dag igen på glade gæster

Søndag den 20. august fra klokken 10 til 16 byder Varde Å Dag på inspirerende og sjove oplevelser for hele familien.

Der vil både være gratis aktiviteter, underholdning og lækkerier, så start bilen eller hop på cyklen og oplev dagen fra Hodde, Varde over Janderup Ladeplads til Ho Bugt. I Varde foregår aktiviteterne på Skibskrogen ved Dronning Margrethes vej.

Masser af sjov underholdning for hele familien.

Lån en fiskestang – lær at fiske. Sommerlandsløb, bådture på Varde Å, forskellige boder med mad- og drikke, gratis snobrød, mulighed for at boltre sig i en hoppeborg eller høre mere om droneflyvning.

Beredskabet er på plads med biler og mandskab Falck, Brand, Hjemmeværn og Politi. På Ladepladsen i Janderup er temaet ”Naturens Kraft”. Der er dagen igennem konkurrencer, boder med mad og drikke, smykker, olier og træ ting.

Lyt til de spændende fortællinger fra og om området eller lav dit eget insekthotel. Følg Niels, når han med sin motorsav forvandler en træstamme til smuk skulptur. Og hvem ved - måske er du den hurtigste til ”halmballe-rulning”? Området omkring Ho Bugt, hvor Varde Å løber ud i Vadehavet, er helt unikt og klassificeret som UNESCO Verdensarv. Her kan du besøge Enghavegård Osteri og Gårdbutik. Martin og Lone tilbyder et smagebræt i Enghuset med udsigt over Varde Å. Brættet har lækkerier fra gårdbutikkens egne økologiske delikatesseoste samt skinker og pølser fra gårdens frilandsgrise. Lidt længere nede af vejen kan du opleve Fjordgård – Vingården ved Vadehavet. Gå på opdagelse i vineri og vinmarker – besøg ”æ fywer” for enden af haven og besøg VINBAR, hvor du kan købe vin i glas og flasker – og nyde den sammen med udsigten.

I Hodde holder aktørene fast i åen. Alle aktiviteter lige fra en ny legeplads ved Hodde Kro, spejderliv til bueskydning, kanosejllads og kaffetelt er placeret i arealerne helt tæt ved åen. Fang en signalkrebs (invasiv art som skal udryddes) få den kogt i gryden og smag, hvor lækker den er. Museets personale fortæller om de helt særlige fund fra Hodde og omegn. Få stillet sulten med buffet, kaffe, kage, is og nyd et glad frikvarter i de naturskønne omgivelser.

En lang og dejlig søndag med aktiviteter langs Varde Å er i vente - arrangørerne og de mange frivillige ildsjæle glæder sig til at byde dig velkommen

Fakta Varde Å Dag foregår i et samarbejde mellem aktører omkring Varde Ådal og den nordlige del af Nationalpark Vadehavet

Se mere på Facebook, Instagram og hjemmesiden Varde Å Dag