Vestjyllandsudstillingen med gode gæster

Vestjyllandsudstillingen med gode gæster

09-09-2015, 09:08

Forfatter: Tistrupnews - RSS

Vestjyllandsudstillingen med gode gæster

 

Den traditionsrige kunstnersammenslutning afholder sin 36. udstilling i Janus Bygningen 19. september – 18. oktober. Denne gang er der givet særlig plads til en række markante gæsteudstillere.

 

Efteråret er traditionelt den tid, hvor udstillingslivet kommer op i gear efter sommerens "hvileperiode". Således også i år, hvor man i Janus Bygningen har fernisering på Vestjyllandsudstillingen 19. sept. - lidt tidligere end ellers.

 

Vestjyllandsudstillingen er en kunstnersammenslutning af 20 kunstnere og kunsthåndværkere fortrinsvis bosat i det vestjyske område. Det er dog sjældent at alle udstiller, i år er det kun 10 af medlemmerne, der udstiller. Det er: Textilkunstneren Anette Bendixen, kendt for sine "stoppebilleder," de fem malere Steen Kjær Jacobsen, Per J. K. Pedersen, Jan Torstenson, Ingrid Kathrine Villesen og Jørn Houborg. Deres værker spænder fra kraftfulde landskaber til lyriske abstraktioner og pop - art i pangfarver. Søren Morns og Søren Taaning kommer med sensitive tegninger. Anne Riis Bovbjerg er nyt medlem og viser nogle af sine meget personlige collager. Endelig er der skulptøren Jens Chr. Jensen, der laver sine særprægede værker som en slags collage af fundne og oversete ting.

 

Som sædvanligt er der inviteret gæster, 5 i alt. John Olsen er et stort navn i dansk kunst og har bl.a. repræsenteret Danmark på biennalen i Venedig. Han udstiller en række af sine fremragende tegninger. Eva Merz er fra Esbjerg og har for nylig gennemført en udsmykningsopgave sammen med beboere på GL. Vardevej i Esbjerg. På udstillingen viser hun nogle af sine fotografier. Anne Skole Overgaard er en ung kunstner, der udstiller en række træsnit. Else Duedahl, som man bl.a. har kunnet se på Sommerudstillingen, viser sine meget særprægede og følsomme "mønstertegninger." Endelig er der Tina Langhoff, der viser spændende keramik.

 

Fernisering

Lørdag den 19. september kl. 15-17.

Under ferniseringen vil Janus-duoen under ledelse af Per Kruse Hansen traditionen tro divertere de fremmødte med deres musik.

 

Fællesspisning kl. 17.30

Traditionen tro arrangeres fællesspisning som sammenskudsgilde for alle interesserede. Drikkevarer kan købes. Tilmelding et par dage før på tlf. 75 25 51 44.

 

Rundvisning søndag den 4. oktober kl. 14.

Søndag d. 4. okt. kl. 14 vil der være rundvisning ved foreningens formand Jørn Houborg. Udstillingen byder på en kop kaffe.