Volleyforberedelser i gang trods Coronakrisen

Volleyforberedelser i gang trods Coronakrisen

25-03-2020, 05:43 - Nordenskov

Forfatter: Tistrup Mediehus-Pia

Sæsonen burde endnu ikke være slut, men intet er som bekendt som det plejer. Helle Hallen ligger stille hen, men bag facaderne er der stadig fuld damp på kedlerne hos de nykårede vicemestre i volleyball fra Nordenskov. Planlægningen af næste sæson er nemlig netop nu på sit allerhøjeste, og den lille landsbyklub med de store ambitioner, er rigtig godt med ifølge sportschef Jakob Møller, selvom man står overfor en del udskiftninger i truppen,

”Først og fremmest er vi ved at lægge allersidste hånd på en aftale med en cheftræner for den kommende sæson. Jeg har siden november arbejdet med det scenarie, at vi ikke kunne beholde Brendan (nuværende cheftræner), og jeg glæder mig rigtig meget til, at vi kan præsentere en afløser inden længe.” siger Jakob ”derudover er vi også meget langt i arbejdet med at erstatte de udenlandske spillere som vi allerede ved ikke vender tilbage”.

Udskiftningen i truppen kommer ikke bag på klubben, og selv om det næppe kan undgås, at der kommer et formdyk, når nye spillere skal spilles ind, er sportschefen alligevel fortrøstningsfuld for den kommende sæson.

”Det vi oplever nu er, at vi med vores fuldtidstræner og en solid organisation, er lykkedes med at få vores udenlandske spillere til at løfte deres niveau, så de bliver attraktive for ligaer, der rangerer højere end den danske. Det rygtes, kan vi se, og det betyder, at vi har i år har endnu større interesse fra udenlandske spillere og agenter, så mulighederne er utallige. Kunsten er ikke kun at finde de rigtige spillere, men også de rigtige personligheder".

Strategien i klubben er nemlig knivskarp. Spillere og trænere, der bringes ind fra udlandet, skal nemlig ikke kun komme for at dyrke deres sport. De skal tage del i udviklingen af klubben og kulturen, og de skal allerhelst holde lige så meget af udviklingsprojektet som klubbens ledere, danske spillere og støtter. Til gengæld tilbyder klubben et miljø, hvor man fortsat kan udvikle sig, bruge som springbræt videre og vigtigst af alt, få lov til at fejle undervejs. Udover bunker af videomateriale og statistikker ligger der derfor også timevis af samtaler til grund, når klubben henter profiler fra udlandet.

”Jeg går ikke mindre grundigt til værks her, end jeg gør når jeg ansætter hos mig selv” siger Jakob Møller, der, når han ikke er i træningstøjet, er apoteker og ejer af fire apoteker i Esbjerg og Ribe, ”de her gutter skal bruge rigtig meget tid sammen og har nogle meget intense perioder. Så det er altafgørende for vores succes, at de kan trække læsset sammen – også når de er under pres. Og det betyder uendelig meget for vores danske spillere, at de spillere og trænere der kommer hertil oprigtigt vil dem og forstår rammerne”

Netop de danske spillere er hele omdrejningspunktet i klubben, og det er dem det hele drejer sig om, for selvom man nyder at kunne konkurrere med de bedste, så er formålet med elitesatsningen ikke kun et spørgsmål om jagt på medaljer. Den altovervejende motivation er at skabe et lokalt elitesportstilbud, så unge mennesker ikke behøver at forlade området for at dyrke sport på allerhøjeste plan, og også gerne at trække volleyspillere til regionen. Også der peger pilen i den rigtige retning.

”Vi oplever nu, det vi drømte om allermest, da vi gik i gang. Vores danske spillere vælger nu uddannelser her i regionen og bosætter sig i området. Vi har spillere der vender tilbage. Og vi har forespørgsler fra spillere, der ikke tidligere har haft tilknytning til klubben. Det er lidt svært at få armene ned” siger Jakob Møller, ”Det har været et langt sejt træk at nå hertil, og der venter flere seje træk de kommende år, men vi har fået blod på tanden for alvor. I øjeblikket arbejder vi også på en ny 3-års plan, som vi håber at kunne få opbakning til, hvor vi vil arbejde videre med tilknytningsstrategien. Og mon ikke også vi vil byde ind på at kæmpe med om en medalje eller to?”