328 borgere kørte for hurtigt på skolevejene

328 borgere kørte for hurtigt på skolevejene

17-01-2024, 10:22 - Dinenyheder

Forfatter: Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Hastighed og sikkerhed på skolevejene var i fokus under en syv-dages færdselskampagne tidligt i januar. Efter juleferien, da børnene vendte tilbage til skolerne, blev der identificeret 431 overtrædelser i forbindelse med kampagnen, der støttede Rådet for Sikker Trafiks lignende initiativ.

Heraf handlede 328 sager om overtrædelser af hastighedsgrænserne på skolevejene. Politikommissær John Weber, leder af Syd- og Sønderjyllands Færdselsafdeling, udtrykker sin utilfredshed: "Det er mange sager, især med hensyn til hastighed på en skolevej. Mange kører for stærkt netop dér, hvor børnene bevæger sig. Med kampagner som denne og daglig indsats arbejder vi på at reducere antallet. Generelt har folk for travlt derude," udtaler han.

De resterende 103 sager omhandler blandt andet bilister, der forsømte at bruge sikkerhedsselen, samt nogle der manglede korrekt sikkerhedsudstyr til at spænde deres børn fast i bilen. Politikommissær John Weber kommenterer: "Det er lidt chokerende stadig at finde sager, hvor der mangler korrekt sikkerhedsudstyr til børn – såsom autostole og selepuder."

I løbet af kampagnen stoppede politiet også personer, der talte i håndholdt mobiltelefon eller skrev sms under kørslen, og disse sager indgår i de nævnte 103 tilfælde.